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Federal Communications Commission § 1.221 

§ 1.211 Service. 
Except as otherwise expressly pro-

vided in this chapter, all pleadings 
filed in a hearing proceeding shall be 
served upon all other counsel in the 
proceeding or, if a party is not rep-
resented by counsel, then upon such 
party. All such papers shall be accom-
panied by proof of service. For provi-
sions governing the manner of service, 
see § 1.47. 

[29 FR 8219, June 30, 1964] 

PARTICIPANTS AND ISSUES 

§ 1.221 Notice of hearing; appearances. 
(a) Upon designation of an applica-

tion for hearing, the Commission issues 
an order containing the following: 

(1) A statement as to the reasons for 
the Commission’s action. 

(2) A statement as to the matters of 
fact and law involved, and the issues 
upon which the application will be 
heard. 

(3) A statement as to the time, place, 
and nature of the hearing. (If the time 
and place are not specified, the order 
will indicate that the time and place 
will be specified at a later date.) 

(4) A statement as to the legal au-
thority and jurisdiction under which 
the hearing is to be held. 

(b) The order designating an applica-
tion for hearing is mailed to the appli-
cant by the Reference Information Cen-
ter of the Consumer and Governmental 
Affairs Bureau and this order or a sum-
mary thereof is published in the FED-
ERAL REGISTER. Reasonable notice of 
hearing will be given to the parties in 
all proceedings; and, whenever pos-
sible, the Commission will give at least 
60 days notice of comparative hearings. 

(c) In order to avail himself of the op-
portunity to be heard, the applicant, in 
person or by his attorney, shall, within 
20 days of the mailing of the notice of 
designation for hearing by the Ref-
erence Information Center of the Con-
sumer and Governmental Affairs Bu-
reau, file with the Commission, in trip-
licate, a written appearance stating 
that he will appear of the date fixed for 
hearing and present evidence on the 
issues specified in the order. Where an 
applicant fails to file such a written 
appearance within the time specified, 

or has not filed prior to the expiration 
of that time a petition to dismiss with-
out prejudice, or a petition to accept, 
for good cause shown, such written ap-
pearance beyond expiration of said 20 
days, the application will be dismissed 
with prejudice for failure to prosecute. 

(d) The Commission will on its own 
motion name as parties to the hearing 
any person found to be a party in inter-
est. 

(e) In order to avail himself of the op-
portunity to be heard, any person 
named as a party pursuant to para-
graph (d) of this section shall, within 20 
days of the mailing of the notice of his 
designation as a party, file with the 
Commission, in person or by attorney, 
a written appearance in triplicate, 
stating that he will appear at the hear-
ing. Any person so named who fails to 
file this written statement within the 
time specified, shall, unless good cause 
for such failure is shown, forfeit his 
hearing rights. 

(f)(1) A fee must accompany each 
written appearance filed with the Com-
mission in certain cases designated for 
hearing. See subpart G, part 1 for the 
amount due. Except as provided in 
paragraph (g) of this section, the fee 
must accompany each written appear-
ance at the time of its filing and must 
be in conformance with the require-
ments of subpart G of the rules. A writ-
ten appearance that does not contain 
the proper fee, or is not accompanied 
by a deferral request as per § 1.1115 of 
the rules, shall be dismissed and re-
turned to the applicant by the fee proc-
essing staff. The presiding judge will be 
notified of this action and may dismiss 
the applicant with prejudice for failure 
to prosecute if the written appearance 
is not resubmitted with the correct fee 
within the original 20 day filing period. 

NOTE: If the parties file a settlement agree-
ment prior to filing the Notice of Appearance 
or simultaneously with it, the hearing fee 
need not accompany the Notice of Appear-
ance. In filing the Notice of Appearance, the 
applicant should clearly indicate that a set-
tlement agreement has been filed. (The fact 
that there are ongoing negotiations that 
may lead to a settlement does not affect the 
requirement to pay the fee.) If a settlement 
agreement is not effectuated, the Presiding 
Judge will require immediate payment of the 
fee. 
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